Aventura cautarii unui smartphone ieftin

Un smarthone ieftin si bun este greu de gasit. Nu pentru ca nu sunt destule pe piata, ci pentru ca gama de oferte este extrem de variata, cu diverse procesoare, memorii, sisteme de operare, marimi. Astazi m-am oprit la un . Si va spun si de ce. In urma cu doi ani, am intrat in posesia unui telefon simplu, Dual Sim, Allview, mai exact Allview M6 Stark. Am fost atat de multumit de acel telefon, incat sunt hotarat sa folosesc tot un Allview. Acel M6 Stark ar functiona si astazi, daca nu l-as fi trecut printr-un ciclu intreg de spalare … in masina de spalat. A ramas in buzunarul unui pantalon!

Smartphone-ul Allview A5 Quad, un smartphone ieftin si bun

Smartphone-ul  costa 599 de lei. Informatie importanta, dupa parerea mea. Dar ce stie acest smartphone ieftin?

In primul rand, telefonul detine un procesor Cortex A7 QUAD CORE, tactat la 1,3 Ghz, GPU MALI-400MP, ecran de 4,3″ cu rezolutie de 800×480 pixeli (indeajuns pentru un smartphone ieftin), memorie flash de 4 Gb, memorie RAM 512k Mb, touchscreen capacitiv multitouch, sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean, conectivitate 3G prin HSPA+, doua camere foto, una de 5 MP cu autofocus si Flash LED si una frontala de 0,3 MP. Camera principala are functie de inregistrare video FullHD 1080p la 30 fps (chiar perfomant, as spune). Dar ajunge cu atatea date tehnice.

De ce softuri dispune smartphone-ul Allview A5 Quad?

Primul soft ce mi-a atras atentia pe acest smartphone ieftin este aplicatia antivirus Bitdefender Security Premium cu trial de 90 de zile. Avem apoi Office Suite Viewer, fara alte comentarii langa el (cei ce sunt activi in munca pe calculator stiu ce utilitate are prezenta acestui lucru). Softuri ce pot fi descarcate de pe pagina producatorului sunt nenumarate, voi mentiona doar MultiLing Gingerbread (keyboard -cea mai completa solutie de scriere).

Mentionez separat ca smartphone-ul este compatibil cu tehnologia Miracast, care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireles display .

Smartphone ieftin sau bun?

Intrebarea nu isi mai are rostul in ultimul timp, pentru ca cei de la Allview au bunul obicei de a sterge acel sau din “smartphone ieftin sau bun” si sa il inlocuiasca cu “smartfone ieftin si bun”. Cu fiecare produs lansat, acest producator roman de telefoane si tablete contrazice mitul general ca nu exista smartphone ieftin si bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *