Cum leg laptopul la TV, cu cablu HDMI, adaptor HDMI sau cablu VGA?

Cum leg laptopul la TV? Cablu HDMI, eventual adaptor VGA la HDMIadaptor VGA la HDMI sau VGA la HDMIcablu VGA la HDMI, adaptor USB si alte minunatii. Este simplu sa legi laptopul la TV LCD. Sau nu? Prea tehnice pentru tine, nu? Intrebarea ta era:

Cum leg laptopul la TV, ce cabluri VGA sau HDMI am nevoie?

Voi incerca sa iti explic simplu, desi voi fi nevoit sa mai folosesc si termeni tehnici (stai linistit, vei stii ce este acel adaptor HDMI, USB, SATA sau alte bazaconii).

Sa incepem asa: ai un televizor LCD si un laptop. Vrei sa vezi filme pe TV, ceea ce este si normal. Vei face asa: cumperi un cablu VGAcablu VGA-VGA (cablul acela cu mufe albastre in ambele capete) si pui la TV si la laptop. Daca nu merge din prima pe TV, cauta pe tastatura laptopului desenul a doua monitoare alaturate. Apasa tasta Fn si acel buton si va porni si pe televizor. Daca vrei sa mearga pe ambele, mergi la iconita de langa ceas a placii video si deschide, iar acolo cauta o setare de genul: “clone …”. ii dai Apply si, daca merge, OK. Dar sunt sigur ca deja merge.

O alta modalitate este aceea de a lega TV la laptop prin cablu HDMICablu HDMI (acesta are 10 lungime, ar trebui sa ajunga), dar presupune sa ai o mufa la fel si pe laptop (daca este nou, gasesti, in general). Daca nu, exista tot felul de cabluri VGA la HDMI, adaptor VGA – HDMIVGA -HDMI, adaptor HDMI-VGA, si, cireasa de pe tort, switch HDMIswitch HDMI. Switch-ul HDMI iti este util daca ai si folosesti si un DVD player sau alte dispozitive. Practic, acest switch HDMIswitch HDMI te ajuta sa pui diverse surse de semnal la TV fara sa mai trebuiasca sa schimbi cablurile intre ele.

Ceea mai usoara rezolvare este, totusi, sa cumperi cateva beri. De ce? Ah, pai inviti la tine pe cineva dintre prieteni, care este mai “tehnic”, va asezati in fata laptopului si comandati de aici tot ce aveti nevoie. Apoi, cand soseste pachetul, il anunti si iti va instala totul in mai putin de 30 de minute.

Si daca tot esti la capitolul tehnica audio-video, asigura-te ca vei cumpara si cablu audiocablu audio, cu adaptor RCA si jack, pentru a putea lega sunetul de la TV la sistemul audio 5.1 (merita, crede-ma). Poate pare o distractie scumpa, dar, in afara berii, cheltuiala nu este mare.

Articol preluat de pe NG’s blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *