Jocuri care contribuie la creșterea stimei de sine a copilului (A)

Jocurile trebuie alese astfel încât să cotribuie la dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor. Unele dintre acestea au rolul de a stimula intelectul și de a îmbunătăți gândirea strategică și analitică a celor mici, altele sunt astfel gândite încât să stimuleze imaginația și creativitatea. Jocurile pot fi folosite însă și pentru a crește stima de sine a micuțului.
Acesta poate fi îmbunătățită dacă părinții îi implică în jocuri în care pot participa în mod egal cu ceilalți participanți, iar rezultatele le vor fi valorizate ca atare în funcție de abilitățile și capacitățile personale ale micuțului. Atunci când vorbim despre stima de sine vorbim de trei elemente: încrederea în sine, conceptia despre sine și iubirea de sine. Pentru ca un copil să se dezvolte armonios are nevoie de toate cele trei elemente într-o manieră echilibrată.
Jocurile care duc la creșterea stimei de sine a copilului sunt cele care implică mai mulți copii, în cadrul acestora participanții își împart rolurile, își aduc propria contribuție în joc, iar în fiecare dintre ei va fi apreciat la propria valoare.
Alegeți jocuri de construcție cu ar fi jocuri puzzle, pe care le puteti gasi in sectiunea jocuri copii 4 ani de pe site-ul celor de la Noriel, jocuri de creativitate sau puneți povești în scenă, în acest fel copilul își va asuma un anumit rol și va putea lua în considerare rezultate vizibile. Evitați jocurile care declară învinșii și învingătorii, eșecul și câștigul. Pentru mai multe idei puteți intra în magazinele Noriel unde puteți alege dintr-o gamă foarte mare de jocuri care să contribuie la creșterea stimei de sine a copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *