Ecografia, la Hilmi Medical Center

Daca ai o suspiciune in ceea ce priveste o boala abdominala sau pur si simplu vrei sa verifici daca starea ta de sanatate este buna, o ecografie te poate scapa de indoieli. Nu vei fi supus vreunui risc deaorece nu se folosesc radiatii.

Este indicat sa iti faci o ecografie abdominala daca prezinti urmatoarele simptome: dureri abdominale greu de suportat, traumatisme abdominale, tulburari de menstruatie, febra, scadere inexplicabila in greutate, tulburari urinare. Pe langa aceste simptome, mai pot exista si altele. Inainte de a merge sa iti faci o ecografie abdominala, este important sa stii cateva reguli. Nu trebuie sa mananci inaintea ecografiei si nici nu trebuie sa urinezi inainte cu cateva ore. Daca ai urinat inainte, trebuie sa consumi un litru de lichid ca sa poti face ecografia. Pentru ecografia de ficat, pancreas, colecist, splina nu trebuie sa consumi alimente bogate in grasimi, in ziua precedenta zilei in care faci ecografia. In cazul unor nereguli, pe langa aceste ecografii sunt recomandate si alte investigatii medicale, chiar daca se face si ecografia DopplerĀ la Hilmi.

Acum, sa vorbim despre ecografia mamara. Ecografia mamara se foloseste pentru detectarea unor anomalii la nivelul sanilor. Examinarea se face cu ultrasunete, nu doare, nu iradiaza, nu presupune riscuri. Prin aceasta metoda sunt investigate femeile sub 40 de ani, femeile gravide si cele care alapteaza. Ecografia mamara se realizeaza ca orice alta ecografie. Se aplica un gel pe piele, iar apoi cu un aparat se maseaza pe toata suprafata pe care este aplicat gelul. Pe monitor se vor afisa imagini cu tesutul mamar, din diferite unghiuri si vei afla diagnosticul. Pentru a efectua aceste ecografii sau alte investigatii medicale, poti apela la Hilmi Medical Center.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *